Blog

RLN Residence

Situated near a rocky back beach, the ‘Coastal Pavilion’ is a new residence which references the seaside landscape through the use of raw elements and materials. A relaxed coastal lifestyle is paired with urban minimalism, creating a tranquil, tactile home. Indoor-outdoor transitions flow seamlessly with continuity, defined by expansive glazed sliding walls. Featuring pared-down forms that cascade with the landscape,…

Read more…

RLC Residence

‘Edge of Rainforest’ is an external and internal refurbishment of an existing residence nestled within the lush rainforest on the edge of the national park in Noosa, QLD.  An existing property was expanded and completely refaced to sit beautifully within this canopied environment.  Authentic materials, strong, simple, timeless form with billowing balconies and walkways, sit within and allow the surrounding…

Read more…

DMH Residence

This renovation distinguishes between old and new; as clean, timeless elements meld with the classic Victorian character to create an elegant, enduring, fresh feel. The Victorian features throughout the home have been simplified with a crisp palette, with all existing elements maintained. The requirements of a modern family home are demonstrated through the extended height and open feel of the…

Read more…

LROG Chalets

Venturing into the Hotham Alpine region, Revelstoke is an offering of two luxury townhouses with outstanding ski-in ski-out amenities for residents.  Situated on an elevated site, the chalets enjoy panoramic views across to the summits.  A neutral palette, combined with simple, tactile materials respond to the extreme hot and cool climates of the region, whilst maintaining a strong elegant presence. …

Read more…

TSL Residence

TSL Residence is inspired by restrained architectural forms, minimal detailing and authentic materials. The proposed architectural form pays homage to the existing Victorian charm & elegance. Visually recessive behind the existing roof, the new connection extends towards the outdoors as a light and contemporary structure. The increased glazing brings in natural light, maximises vistas from inside and provides fluid and…

Read more…

BBC Residence

Situated atop an idyllic stretch of the Mornington coastline, BBC Residence seeks to frame its panoramic vistas through angular forms and considered landscape. A central courtyard creates visual division, drawing attention to the spacious volumes whilst introducing light down below. Strong axial alignments connect the indoors to the outdoors, to create a home suitable to everyday family living and generous…

Read more…

AAV Residence

Set amongst beautifully established gardens in Brighton, AAV Residence unites the grandeur of the existing double fronted Victorian with a minimalistic extension. A contemporary, expansive form carefully adjoins the existing building, connected only by a central courtyard. Northern light and garden vistas provide directional transitions throughout the residence, blurring the boundaries between interior and exterior. Views are further enhanced by…

Read more…

AKD Residence

Situated on a spacious corner allotment in a prestigious area of Camberwell, ‘Intersection House’ is a contemporary revival of the existing 1930’s two storey family residence.  The home’s central kitchen and dining space has been remodelled to better accommodate the needs of modern family life, whilst also enhancing the interface with the redesigned terrace and landscaping.  Above sits the new…

Read more…

‘Works’ — Celebrating 21 Years of Mim Design

Available Now