Mt Eliza

The Horizon

BBC Residence

Situated atop an idyllic stretch of the Mornington coastline, BBC Residence seeks to frame its panoramic vistas through angular forms and considered landscape. A central courtyard creates visual division, drawing attention to the spacious volumes whilst introducing light down below. Strong axial alignments connect the indoors to the outdoors, to create a home suitable to everyday family living and generous entertaining. Robust geometric forms are balanced with expansive cantilevered slabs, softened by sculptural concrete elements. A simple, tactile materials palette grounds the building to its environment, bringing together natural stones, timbers and concrete. The continuous flow of materials into the interior spaces are an elegant foundation for sculpture, art, metals and considered colours to be introduced. Spacial details through custom joinery elements relate to the architectural features; robust, angles, cantilevers and visual separation.

Close