Brighton, Melbourne

Garden Vista

AAV Residence

Set amongst beautifully established gardens in Brighton, AAV Residence unites the grandeur of the existing double fronted Victorian with a minimalistic extension. A contemporary, expansive form carefully adjoins the existing building, connected only by a central courtyard. Northern light and garden vistas provide directional transitions throughout the residence, blurring the boundaries between interior and exterior. Views are further enhanced by way of bold architectural forms, with the layering of clean lines and fine steel frames adding a contemporary, refined aesthetic. Authentic materials such as timber, concrete and natural stone, complemented with minimal detailing, aid in the restoration of elegance within the existing Victorian. A consistently warm, neutral palette is brought to life through texture and tactility, implemented through defined zones to create a spacious, yet comfortable family home.

Close